Sibz

Ontdek de smaken van de Filipijnse keuken

restaurant-bar-cafe

Sibz

Resto / Bar / Café > Restaurant

Sibz is een partnerschap tussen drie 'siblings' (twee zussen en een broer). Alle drie groeiden we op in de Filipijnen, maar wonen intussen al meer dan 20 jaar in België.

De Filipijnen is een smeltkroes van verschillende culturen. Voordat de Filipijnen onafhankelijk werden, had het land 300 jaar Spaanse kolonisatie achter de rug, gevolgd door een prominente aanwezigheid van de VS.

Vele Spaanse en Amerikaanse invloeden zijn in de lokale keuken doorgesijpeld. Natuurlijk zijn de buurlanden ook ware inspiratiebronnen voor Filipijnse gerechten. Denk maar aan de wereldberoemde Thaise cuisine, de Chinese, Vietnamese en Indonesische keukens.

We moeten het ook niet ver zoeken om de unieke en gevarieerde keuken van De Filipijnen te verklaren. Het land bestaat namelijk uit meer dan 7000 eilanden met elk een eigen verhaal, geschiedenis en kookkunst. Zo is de Filipijnse keuken het product van een melting pot.

Dit is wat Sibz haar klanten aanbiedt: een snuifje Europa, een druppel Verenigde Staten, een theelepel Zuid-Oost Azië en een eetlepel Filipijnen. Door deze melting pot is er voor iedereen iets lekkers in het Sibz-menu.

Ontdek hier het gezicht achter Sibz.

Locatie

Jan Stasstraat 10
3000 Leuven
Tel: 0497 39 35 59

Website: https://www.sibz.be/