Ontdek het gezicht achter.... Sibz

Wie ben je en wat is je zaak?

Wij zijn Rica, Jomarie en Jose van Sibz. 2 zussen en één broer die samen opgroeiden in de Filipijnen. Ondertussen wonen we al meer dan 22 jaar in België. In die 22 jaar hebben we steeds rond en in Leuven gewoond, in ons hart zijn we dus echte Leuvenaars. afbeelding

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

“A dream come true”

Een specialty coffeebar met Filipijnse dessertjes openen, was meer dan 15 jaar onze droom. Wij drie houden er allemaal van om op een gezellige plaats een goede koffie te drinken en te genieten van een lekker dessertje.

In Leuven is het gelukkig gemakkelijk om zo’n plaatsen te vinden. Soms mistten we echter verse en huisgemaakte gebakjes, maar we verlangden ook naar een “taste of our first home”. Met andere woorden mistten we de gebakjes van de Filipijnen.

De Filipijnse keuken is helaas NOG onbekend op internationaal niveau. Qua bekendheid doet het zeker onder aan haar buurlanden zoals Thailand, Vietnam en China. Dit vinden wij natuurlijk héél jammer, want de Filipijnse keuken is heel divers en toegankelijk voor alle smaken.

Meer dan 15 jaar geleden maakten we de “grap” om zelf een koffiebar te starten met huisgemaakte Filipijnse dessertjes. Wat als grap begon, werd al snel een droom. Die droom werd dan ook een doel en sinds 1 augustus 2021, een realiteit!

afbeelding

“Ook warme maaltijden”

Tijdens onze eerste maand kregen we héél fijne feedback over onze dessertjes. Sibz trok onmiddellijk veel klanten aan. Filipijnen van over heel België die al jaren in het land wonen, maar ook Filipijnen die pas hier zijn komen wonen.

Net zoals wij, hadden ze nood aan een “taste of their first home”. Natuurlijk trokken we niet enkel klanten aan met een Filipijnse achtergrond. We zijn heel blij dat we klanten van alle uithoeken van de wereld en van alle leeftijden kunnen verwelkomen.

Hoewel iedereen erg blij was met de dessertjes kregen we vaak de vraag naar meer. Gedurende onze eerste openingsmaand hebben we letterlijk van iedereen de vraag gekregen om ook warme Filipijnse gerechten te serveren.

We luisteren uiteraard naar onze klanten en zo breidden we ons menu al snel uit met warme Filipijnse gerechten. We hadden dit natuurlijk niet voorzien bij het maken van onze keuken :p Daarom bieden we steeds een beperkt aantal Filipijnse maaltijden aan. Op die manier kunnen we de versheid en kwaliteit van de maaltijden steeds garanderen.

afbeelding

“Niet alleen het eten”

Sibz bestaat nu iets meer dan een half jaar. We hebben al zoveel meegemaakt als zaak en hebben al enorm veel geleerd in ons kort bestaan. We zijn héél trots op wat we reeds bereikt hebben en natuurlijk op onze producten.

Door de leuke feedback van onze klanten willen we enkel maar beter doen. We vinden het ook belangrijk dat Sibz meer is dan enkel een plek om lekker te eten en te drinken. We hebben al meerdere mooie momenten mogen waarnemen in onze zaak. Het is enorm hartverwarmend om te zien hoe Sibz een plaats is geworden waar mensen zich thuis en veilig voelen. Een plek waar mensen samenkomen en nieuwe banden smeden.

We nemen steeds onze tijd om te luisteren naar onze klanten en komen zo verschillende noden te weten. Zo hebben we twee klanten aan elkaar voorgesteld die op zoek waren naar een shopping mate. We zijn zo blij dat we een rol mochten spelen in de mooie vriendschap die tussen die twee is ontstaan. afbeelding

Wat is je favoriete item in je eigen zaak?

Het is heel moeilijk voor ons om één item als favoriet te noemen. We moeten toegeven dat we enkel producten die we zelf graag eten, serveren bij Sibz. Ons menu zit dus vol met onze lievelingsgerechten :p Daarbij maken we onze producten met familierecepten. Bij Sibz is het dus alsof je bij ons thuis aan de familietafel eet. afbeelding

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Leuven vind je een aanrader?

We zijn dol op Villa Popcorn. Voor onze openingsdag hebben we last minute nog een ballonenboog bij hen besteld en het geleverde product was fantastisch! Deze dames leveren super service en geweldige producten! Een echte aanrader als je opzoek bent naar feestaccessoires en meer.

Ontdek hier meer over Sibz of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Cadeaubon Leuven