Ontdek het gezicht achter.... Gobelijn Strips

Wie ben je en wat is je zaak?

Ik ben Veerle Van der Wee, zaakvoerder van stripspeciaalzaak Gobelijn Strips in de Mechelsestraat in Leuven. Ooit heb ik Schilderkunst gestudeerd maar ben na 2 jaar overgestapt naar ergotherapie. Binnen de sociale sector ben ik heel wat jaren actief geweest en in het weekend werkte ik in Gobelijn.

Strips werden mijn passie (of 1 van mijn passie’s) en zo ben ik hier vele jaren later nog steeds met evenveel passie en goesting. Ondertussen heb ik 3 kinderen van 11, 9 en 6 jaar die me doen dansen met time management. Maar tussendoor probeer ik zoveel mogelijk te lezen, bij voorkeur samen met hen zodat ‘de microbe’ kan doorgegeven worden. afbeelding Lezen is het leukste dat er is! Je verdwijnt even van deze wereld, ontdekt nieuwe woorden, leert facetten van de geschiedenis die je nooit op school opgevangen had, droomt weg in de prachtige tekeningen die inspireren om ook zelf aan de slag te gaan. En je kan nadien met anderen van ideeën wisselen en ontdekken dat je verschillende interpretaties hebt waardoor we open naar de dingen blijven kijken. Love it!

Vertel eens wat meer over je zaak? Hoe ben je op het idee gekomen?

Gobelijn Strips is een stripspeciaalzaak waar ik sinds 2006 zelf eigenaar geworden ben. De zaak werd in 1979 opgericht door de huidige eigenaars van Barboek. Ik werkte hier al en was enorm gepassioneerd door strips en hoe men door beelden een verhaal kan vertellen. Tot op de dag van vandaag blijft me dat raken en intrigeren. afbeelding We hebben een mooi aanbod van strips en zoeken ook de grenzen op van het beeldverhaal. Naast strips en gadgets van stripfiguren hebben we dus prentenboeken, poëzie, leesboeken, … afbeelding Veel klanten denken dat ik de mooiste job heb ter wereld omdat ik heel de dag strips mag lezen. Helaas is dat niet het geval maar een mooie job is het wel! Elke dag tussen de boeken vertoeven, aangename klanten ontmoeten en heel gevarieerd werk met fijne collega’s.

We hopen 100 jaar te mogen bestaan!

Wat is je favoriete item in je eigen zaak?

Ik kan niet echt iets eruit pikken dat ik het liefste heb omdat strips/boeken voor mij sterk aan elkaar verbonden zijn. Wat je nu leest, kan over enkele jaren niet meer dezelfde gevoelige snaar raken. Reeksen als Blacksad, Macht der onschuldigen, Tien Geboden, Gungho zullen over de tijd heen goed blijven voor heel veel mensen. afbeelding Voor mij was de topper van een tijdje geleden ‘De dolende god’ van Fabrizio Dori maar ook Mooie Zomers of Magasin General blijven hartverwarmend en zo ontspannende lectuur. afbeelding Op onze site www.gobelijn.be en op onze social media delen we regelmatig tips en doen we een actie voor een reeks of graphic novel die de moeite is.

Welke andere zaak binnen Cadeaubon Leuven vind je een aanrader?

BARBÓÉK omdat de eigenaars vroeger Gobelijn oprichtten en omdat boeken en koffie gewoon geweldig zijn. Als ik meer tijd zou hebben, zou ik daar geregeld ook nog eens veel te veel boeken kopen.

Villa Popcorn omdat het een nieuw leuk initiatief is om jonge ouders en kids in de watten te leggen en er heel wat creativiteit en drive aanwezig is.

Ontdek hier meer over Gobelijn Strips of koop je cadeaubon online en ga er meteen langs!

Dit is een artikel op de website van Cadeaubon Leuven